Translate

неділя, 5 травня 2019 р.

Подяка , шана нашим захисникам від російської сарани !!! Під Семенівкою, що на околиці Слов'янська, пройшла реконструкція бою українських спецпризначенців з бойовиками під проводом російського терориста Гіркіна, що відбувся 5 травня 2014 року. Знімання документального фільму з робочою назвою «Бій під Семенівкою. 5 травня» про блискучу перемогу захисників України відбувалося на місці реального бою за участю учасників тих подій.

У мережі з’явилося вражаюче відео про блискучу військову операцію, яку рівно п’ять років тому (5 травня 2014 року) провели гвардійські спецназівці під час запеклих боїв біля населеного пункту Семенівка на Донбасі.

“Цей бій був не першим бойовим зіткненням на Донбасі. Але вперше сили противника вступили в організований і відкритий вогневий бій з нашими військами”, – зазначив генерал-полковник Юрій Аллеров, який керував ходом операції.
Вранці 5 травня два розрахунки по десять військовослужбовців калинівського оперативного полку з бійцями спецпідрозділу СБУ “Альфа” та десантниками Збройних сил на БТРах рушили в напрямку Слов’янська. Та в районі залізничного мосту біля Семенівки українські військові потрапили в засідку.
На допомогу побратимам висунулася тактична група, що складалася з гвардійців загону спецпризначення Західного та Південного територіальних управлінь, “омегівців” та спецназівців київської посольської бригади.
Бій із сепаратистами 5 травня 2014 року тривав кілька годин. Зайнявши позиції у житлових будинках, ворог вів шквальний вогонь по українських військових. Та завдяки вмілим діям спецназівців бойовики зазнали значних втрат – понад 40 загиблих і 200 поранених, та відступили до промзони Слов’янська.
При цьому українські військові зберегли життя десятків мирних людей, які перебували в населеному пункті. Загальна ж чисельність українських сил складала до 90 військовослужбовців.


Немає коментарів:

Дописати коментар