Translate

понеділок, 28 жовтня 2019 р.

Для тих, хто вважає росію "братською"... Притомні українці мають, врешті- решт, зрозуміти - хоча б зараз, після 6-ти років оборонної війни проти московії ! - те, що росія - підступне, жорстоке, брехливе створіння !

                             Так начиналась “гражданская война” в Украине.

Обстрел позиций украинских пограничников российскими Градами с территории РФ.
В документе Bellingcat говорится, что группа установила 149 случаев обстрела украинской территории со стороны России летом 2014 года.
https://www.bbc.com/russian/features-38380335…

16 липня 2014 року було опубліковане відео обстрілу України з території Росії.
17 липня 2014 року, за повідомленням РНБО, прикордонний пункт «Маринівка» був обстріляний з території РФ.
17 липня стався обстріл «градами» району Червонопартизанська з території РФ.
21 липня позиції Сил АТО в районі Червонопартизанська зазнали обстрілів із населеного пункту Панченкове, що знаходиться на кордоні з РФ. Позиції біля населеного пункту Кумачове були обстріляні з боку Російської Федерації. Зранку 22 липня бойовики за підтримки російської артилерії[3] провели артпідготовку і перешли в наступ. Обстрілів зазнали позиції українських військових біля с. Маринівка та переправа в районі с. Дмитрівка.
24 липня з території РФ артилерія обстрілювала позиції українських військових біля прикордонного пункту пропуску «Маринівка».
25 липня обстрілювали переправу поблизу с. Кожевня та позиції сил АТО поблизу с. Дякове.
26 липня позиції десантників 79-ї бригади в районі Дякове зазнали артилерійського обстрілу з території РФ, одразу після чого розпочався наступ бойовиків.
Починаючи з 11 серпня позиції 3-го батальйону 30 ОМБр під Степанівкою Шахтарського району зазнавали нищівних артилерійських ударів з Росії. Військові ховались у випадкових укриттях, оскільки більша частина техніки була знищена.
21 серпня з напряму російського селища Селезньове артилерією проведено обстріли в районі Амвросіївки. Околиці села Василівка обстріляли з російської Марфінки. Крім того, з території РФ завдано артилерійського удару по блокпосту і позиціях Збройних сил України в районі села Благодатне та Комишуваха під Амвросіївкою на Донеччині і сіл Макарове і Лужки на Луганщині.
21 серпня близько 5 години ранку командний пункт 8-го армійського корпусу було обстріляно з території РФ системами залпового вогню «Ураган». Внаслідок обстрілу загинуло 5 чоловік, було поранено Андрія Дмитрієнка.[10] Удару з «Ураганів» зазнав табір в районі Кутейникове-Старобешеве під Іловайськом.
1—4 вересня 2014 року російською артилерією було завдано удар по колишньому штабу Оперативного командування «Північ», розташованого біля села Побєда Новоайдарського району, у 50 км від російського кордону, і за даними видання «Інформатор» розміщував порядка 6 тисяч українських військовослужбовців. Росіяни заздалегідь повідомили про намір нанести удар, поставивши ультиматум за 72 години покинути місце дислокації українським військам, і на момент атаки територія штабу була практично повністю полишеною. Удар було завдано системами БМ-30 «Смерч», залишки ракет їх були знайдені навколо.
Внаслідок удару 3 вересня загинуло щонайменше 17 чоловік 27-го реактивного артилерійського полку.
https://uk.m.wikipedia.org/…/%D0%9E%D0%B1%D1%81%D1%82%D1%80…

Немає коментарів:

Дописати коментар