Translate

понеділок, 24 червня 2019 р.

Слава, Честь, Пошана українським захисникам у 22- ій російсько- українській війні ...


Сьогодні Дзвін Пам'яті на території Міноборони пролунав одинадцять разів
49 хвилин тому | ID: 50
Сьогодні, 24 червня, в Міністерстві оборони України відбувся щоденний церемоніал вшанування військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули цього дня у різні роки та внаслідок російської збройної агресії на сході України.
  У пам’ятному заході взяли участь представники керівництва оборонного відомства, офіцери та працівники структурних підрозділів Міноборони, Генерального штабу Збройних Сил України, військовослужбовці Київського гарнізону та вихованці Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

Сьогодні, 24 червня, Дзвін Пам’яті пролунав одинадцять разів...

  У 2014 році віддали своє життя, захищаючи Україну від російського агресора:
Підполковник БЄЛКІН Андрій Володимирович.
Старший солдат ВОЛОХОВ Олексій Олегович.
Молодший сержант КЛИМЕНКО Василь Олексійович.
Старший солдат КОНДАКОВ Олександр Володимирович.
Майор МАЗУНОВ Руслан Олександрович.
Молодший сержант ПРИХОДЬКО Олексій Олегович.
Старший солдат ЦИБОРА Віталій Вікторович.
Капітан ШИНГУР Дмитро Васильович.
У цей день у 2017 році загинули мужній захисники України:
Сержант ІЩУК Олексій Васильович.
Сержант ЛАВРИСЬ Василь Михайлович.
Цього дня у 2018 році від підступного російського окупанта загинув сержант ОСТАПЧУК Сергій Васильович.
Присутні вшанували пам’ять захисників України хвилиною мовчання, які ціною власного життя виборювали волю і незалежність нашої держави від підступного російського окупанта та поклали квіти до Стели.
Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну! 
Вічна їм Слава!
Довідка. Зала пам’яті захисників України створена на вшанування пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, світовий мир та порядок. Її спеціально розташовано таким чином, щоби й військовослужбовці, працівники Міноборони та Генерального штабу, й пересічні громадяни могли зайти до Зали та віддати шану своїм захисникам.
Біля споруди Зали пам’яті облаштовано церемоніальний майданчик із Дзвоном Пам’яті та Стелою, у якій вмонтовано осколки снарядів. Щоденний поминальний ритуал здійснюється ударами дзвону, залежно від кількості загиблих у цей день.
В середині Зали пам’яті, на спеціальному подіумі, розміщено Книгу пам’яті з іменами загиблих. Структура Книги побудована за принципом календаря: один розворот — один день, де згадуються всі загиблі у цей день за всі роки. Станом на зараз лише 32 розвороти (32 дні) залишаються порожніми. В усі інші дні Збройні Сили України несли бойові втрати.
Тут щоденно відбувається церемонія вшанування військовослужбовців, внесених до Книги Пам’яті. За сигналом труби розпочинається висування роти Почесної варти. Вартові розміщуються по периметру комплексу, а дві окремі групи стають до стели із дзвоном та до Книги Пам’яті. Труба і барабан виконують твір «Селенція» — це заклик до тиші. Командир почесної варти перегортає сторінку книги на ту, що відповідає сьогоднішньому дню і диктор зачитує імена загиблих — після кожного з них лунає удар дзвону, що символізує пам’ять та вдячність українців, та військовий салют, який є обов’язковим елементом військових почестей.
Минатимуть роки, і десятиліття, а урочистий ритуал вшанування загиблих залишатиметься незмінним, і нагадуватиме всім про шанобливе ставлення держави і українського народу до своїх загиблих захисників, до своєї армії!

Немає коментарів:

Дописати коментар