Translate

пʼятниця, 13 липня 2018 р.

Актуальна, правдива стаття !!! Автор : Павло Гай-Нижник— доктор історичних наук , особистий сайт hai-nyzhnyk@ukr.net Увага! Стаття оригінальна, а тому має, на жаль , різні види помилок: лексичні, граматичні тощо...

Павло Гай-Нижник

НАСТАВ ЧАС ПІДІЙМАТИ НОВИЙ, МОВНО-ОСВІТНІЙ МАЙДАН!
http://hai-nyzhnyk.in.ua/doc/2018(06)23dopysy.php

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ПРОТИ УКРАЇНОМОВНИХ ШКІЛ!

РЕЖИМ ВНУТРІШНЬОЇ ОКУПАЦІЇ ВЖЕ НАВІТЬ НЕ МАСКУЄТЬСЯ!
ПЕРШИЙ УДАР – ПО МАЙБУТНЬОМУ, ПО ДІТЯХ!

Мало того, що в Україні масово ліквідовуються середні школи, а в ще існуючих, навчальний процес зведено до примітиву з чітким наміром взагалі знищити вивчення нашими дітьми історії України й української мови та літератури!
Нагадаю, що внаслідок їхніх "оптимізацій" щодо дуризації українських школярів у гуманітарній сфері, 2018 року 14,19% абітурієнтів не змогли скласти ЗНО з історії України і ще 14% не здали ЗНО з української мови та літератури!
Щож, "русскій мір", завдяки нашому МОНу, має чудовий вакуум для заповнення душ і розуму українських дітей!

Не здивуюся, якщо МОН невдовзі взагалі ліквідує вивчення у школах історії України та української мови і літератури як окремих предметів, або ж ЗНО з них, аби приховати статистику деукраїнізації (як вже було ліквідовано українознавство)!
Відтепер взято курс на ліквідацію україномовних шкіл, а для початку – невдовзі Верховна Рада надасть приватним школам в Україні можливість навчати дітей будь-якою мовою на власний розсуд. Міністр освіти і науки України Л.Гриневич зазначила, що відповідний законопроект насправді вже давно подали до Верхової Ради і найближчим часом за нього проголосують. "Проект закону, що стосується видовження перехідного періоду, вже давно подано Урядом до Верховної Ради. Найближчим часом він має бути проголосований у залі парламенту. Також ми продовжуємо роботу над проектом закону "Про загальну середню освіту", в якому стаття 5 уточнюватиме всі деталі імплементації мовної статті Закону "Про освіту". Зокрема, там йдеться й про можливості приватних шкіл обирати мову навчання", – заявила Гриневич.
Але міністр бреше, у державних школах також відбудеться деукраїнізація!
Продублюю ще раз з приводу цієї статті згаданого законопроекту частину свого допису у ФБ від 2 травня ц.р. ("Реформа" антизнань і мультикультуралізму").
Так от. Відповідно до цієї частини закону, вірніше проекту, що на нас очікує: вони (Мініністерство освіти і науки) хтять виділити квоти для вивчення предметів на мовах національних меншин (обсяг для мов нацменшин – не менш 10% з поступовим збільшенням їх частки до 20%). При цьому, представникам т.зв. «корінних народів» (з якого пальця висмоктано це формулювання?!) або нацменшин гарантується право вивчати свою мову або в школах або через національні культурні товариства. А також отримувати на ньому шкільну освіту – поряд з державною мовою.
Звучить гарно, але юристи скажуть, що відповіно до цього закону, в анклавах , скажімо у Закарпатіі 20% шкіл офіційно перейдуть на російську мову, а 40% – на мадярську. Тепер спроектуйте це на Буковину чи, скажімо, на Центральну або ж Лівобережну Україну (ну, наприклад, на підконтрольні терени Донбасу, Січеславщину, Одещину, Херсонщину тощо). Але фішка не в тому, цей проект закону дає юридичні підстави, аби 60%, а на Сході усі 90%, були російськомовні школи!
Навіщо нам Путін..., коли в нас є МОН!
Ні, гра іде про повсяжні деукраїнізовані анклави, а про українську – то так, аби було. Кілька Косово і Босній прямо під ребро, а російська і «рускій мір» знов стануть домінатою на Лівому березі! Супер! У серці на усіх грудях України, яка залишиться лише за назвою! А як гарно усе оформили…
Ласкаво просимо гаспадін Путін, уряд України загалом, й Міністерство освіти зокрема, роблять усе можливе для зруйнування Української Держави та деградації національної свідомості та розумових здібностей її молодого покоління!

© П. П. Гай-Нижник    
23 червня 2018 р.




  
Яндекс.Метрика

Немає коментарів:

Дописати коментар