Translate

пʼятниця, 20 травня 2016 р.

Учням, батькам, колегам !!! 13-14 серпня у Моринцях на Черкащині відбудеться вже третій Ше.Fest

У Моринцях на Черкащині відбудеться вже третій Ше.Fest
13-14 серпня в селі Моринці Звенигородського району Черкаської області відбудеться фестиваль Ше.Fest. На малій батьківщині Великого Тараса присвячений Шевченкові захід приводять уже третій рік поспіль. Цього разу з нагоди 25-річчя Незалежності України фестиваль відбудеться під гаслом «Твоя незалежність». Організатори змінюють локацію Ше.Fest’у, однак сталою залишається його мета. «Ми хочемо зробити так, аби Шевченко був завжди модний і актуальний. Так само, як і його творчість», – зазначають в оргкомітеті.


                                           
Традиційно в межах фестивалю діятимуть: музична сцена, просвітницька галявина, майстер-класи, ярмарок майстрів, дитячий майданчик та ще низка мистецьких дійств. Участь у події візьмуть провідні українські музичні гурти, знані поети, письменники, художники та інші митці, інформацію про яких буде оприлюднено вже незабаром. Слід зазначити, що Ше.Fest залучає до участі лише україномовних виконавців, адже однією з цілей заходу є популяризація власне української музики. Зокрема, на фестивалі звучатимуть і різножанрові композиції на вірші Тараса Шевченка.
«Для нас важливо подолати стереотипи про Шевченка. Ми прагнемо допомогти кожному, хто відвідає наш захід, віднайти його свого – без кліше, міфів і чийогось трактування. Тарас Шевченко і його творчість не може бути просто частиною історії і припадати пилом – він має бути сучасним для кожного покоління. А відповіді на питання про те, яким саме Шевченко має бути для нас сьогоднішніх, сподіваємося, кожен зацікавлений зможе знайти у Моринцях на нашому фестивалі», – говорить ініціаторка події Юля Капшученко-Шумейко.
Продаж квитків на подію розпочнеться невдовзі: перших сто буде продано по 100 гривень. У попередні роки вхід на фестиваль був вільний, однак, зважаючи на потребу в розвитку події та виході на новий за якістю рівень, організатори ухвалили рішення про плату за відвідини події. Безоплатним вхід залишається для місцевих мешканців, безпосередніх учасників фестивальних подій та волонтерів. Водночас йдеться і про зміну розташування фестивалю – цього разу він відбудеться на полі при в’їзді в Моринці – територія буде закритою.
Ше.Fest запрошує долучатися до проведення заходу художників, шевченкознавців та волонтерів. Окрім того, фестиваль є відкритим до співпраці з інвесторами та інформаційними партнерами. Щодо можливої матеріальної підтримки події та іншого співробітництва охочі можуть звертатися до організатора фестивалю Юлії Капшученко-Шумейко за тел.: 097-174-45-17. З приводу інформаційного партнерства та питань, пов’язаних із висвітленням події, – до прес-секретаря фестивалю Лариси Лавренчук: 096-702-28-07.
Наші контакти:
Сторінка у соцмережі «Фейсбук»: https://www.facebook.com/she.fest/
Сторінка у соцмережі «Вконтакті»: http://vk.com/she.fest
Електронна адреса: shefest@ukr.net

Немає коментарів:

Дописати коментар