Translate

пʼятниця, 5 липня 2019 р.

Пам'ятаймо живих та хто віддав своє життя , звільняючи українську землю від російської сарани ! Слава героям- захисникам !!! 👍💖💫


Сьогодні, 05 липня 2019 року, 5-та річниця визволення двох чудових українських міст від російських найманців та терористів. 5 липня 2014 року українські військові звільнили від бойовиків міста – Слов’янськ і Краматорськ. 
   Це була стратегічно важлива перемога для України, бо контроль за цими містами дозволяв контролювати всі дороги в радіусі кількох кілометрів.

Сьогодні мешканці Донецька та Луганська, Горлівки та Хрустального, а також усіх інших міст тимчасово окупованих територій, мабуть, заздрять тим, хто протягом цих 5 років жив на деокупованій та звільненій від російських найманців території. Боротьба триває і ми віримо, що український прапор буде майорити і над цими містами та все буде Україна!

Довідково

5-6 липня 2014 року під час проведення АТО на сході України від російських терористів звільнили міста Слов’янськ, Краматорськ, Бахмут (тодішній Артемівськ) у Донецькій області. Бої за  міста тривали з 12 квітня 2014 року, коли бойовики захопили місцеві держ.установи.
3 липня сили АТО заблокували місто Миколаївка Слов’янського району Донецької області, де знищили 6 опорних пунктів терористів, склади боєприпасів у Миколаївці та в районі міста Слов’янська, а також вийшли до автотраси “Харків – Довжанський”.
4 липня 2014 року Миколаївка була повністю звільнена взята під контроль сил АТО. Тоді здалися в полон більше 50 терористів.
У ніч на 5 липня ворог залишив Слов’янськ. Основні сили він передислокував до Горлівки та Донецька. Українські військові увійшли до Слов’янська, встановили Державний прапор над міською адміністрацією та розпочали надавати гуманітарну допомогу мешканцям міста.

Протягом 5 і 6 липня сили АТО визволили також міста Краматорськ, Артемівськ (Бахмут), Дружківка, Костянтинівка.

Цікаві факти

Під час окупації Слов’янська місцеві жителі стали “живим щитом” для російських бойовиків і збройних формувань терористів. Тоді найманці стріляли по українських військових ізсамохідної артилерійської установки “Нона”, яка була розташована у житлових кварталах. Лише за п’ять років російський полковник Ігор Гіркин (Стрєлков) визнав, що він використовував тактику прикриття цивільними:
Як мені говорили українські військові: що ж ви як труси сидите… Виходьте в поле, не прикривайтесь мирними жителями. Але, вибачте, вийти в поле для того, щоб нас знищили… Я не Дон Кіхот Ламанчський, щоб і самому загинути, і людей покласти практично ні за що“, – сказав Гіркін в одному з інтерв’ю.
Район Слов’янська та Краматорська – стратегічно важливий, у ньому сходяться всі комунікації, які дозволяють проводити військові операції на Донбасі.

Краматорськ – це мала Батьківщина однієї з розвідниць спільноти InformNapalm

Одна з волонтерів OSINT-розслідувачів міжнародної спільноти InformNapalm під нікнеймом Victory Krm також родом з Краматорська. За декілька років дівчина як самостійно, так і з допомогою інших розслідувачів спільноти провела більше 100 досліджень по виявленню російських військових у війні проти України, а потім і в Сирії. InformNapalm також вітає її з Днем визволення її рідного міста від російських загарбників!
*«Не золото, як всі думають, а хороші солдати – пружина війни, бо за золото не завжди знайдеш хороших солдат, а хороші солдати завжди дістануть золото», – цей вислів італійського мислителя, філософа й письменника Нікколо Макіавеллі дуже точно змальовує суть роботи міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm.  Розвідники й перекладачі команди на самому ентузіазмі збудували систему ефективної інформаційної боротьби, якій можуть позаздрити державні структури, що мають значне фінансування й повноваження“, – цими словами Victory Krm у 2015 охарактеризувала діяльність спільноти та команду волонтерів.

Немає коментарів:

Дописати коментар